Japan, Osaka, Night, Asia, Landmark

Het afwerken van die Modalia is nu net zo gemakkelijk als schilderen, cake bakken en beeldhouwen om die Modalia af te maken voor de Modabilia Award. Wel, dat is, als je dat wilt.

Goodyear’s Factory Design and Engineering (DSE) in dat deel van de wereld is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alles wat met raceauto’s te maken heeft. Dit omvat het ScWalner-racestuur, de NYC – North American Speedways van NY Racing, met onder andere de Lexus LS400 met 500 pk en onlangs de NY – Maryland International Raceway (MIR) Audi R8 met 800 pk. OK, dus je zou kunnen zeggen dat dit een heleboel dingen zijn. Maar het komt allemaal op één ding neer: het ontwerpen, ontwikkelen, engineeren en produceren van raceauto’s. En onlangs heeft het niet-Am raceteam besloten om te helpen door het chassis, de krachtbron en de remmen voor een paar Toyota Racing Series (Rally) auto’s te leveren. Zie je, er stond ergens een artikel in een andere publicatie, of een ander artikel van jou, “Toyota wil zijn GT-R homologeren voor de Amerikaanse markt, dus er wordt gezegd dat de GT-R eerst in de VS zal verschijnen met de nadruk op weg-, comfortabele aantrekkingskracht, alvorens te worden opengesteld voor de racerij,” merkte een goed ingelichte bron op.

En homologatie – ja, dat is het juiste woord. Hier is hoe het woord wordt gedefinieerd in de stylesheet van UPSC: “De onderdelen die gehomologeerd zijn voor gebruik in een SCC (Super Car Competition) competitie-evenement mogen niet gebruikt worden in een andere competitie die toegestaan is door de EPA, maar mogen wel gebruikt worden in elke andere gesanctioneerde competitie die de EPA toelaat.”

Dus, ja, Toyota wil de geldigheid van zijn GT-R opeisen. De remmen die het zal gebruiken voor het debuut van de auto zijn speciaal getuned door Endless Sports en door AEM sport getunede bevroren koolstof-keramische schijven (die waarschijnlijk behoorlijk taai zijn en zelfs voor een aarmac gekoelde Lamborghini taai zouden blijken). De tune-up bestond uit piping op specifieke locaties langs elk van het remsysteem van de auto, op maat gemaakte cilinderkoppen met port-manship portblock voor elke cilinder, versprongen over de 360 graden rasterpatroon heerst in de kunst historici originele specificatie, plus een aantal andere kleine wijzigingen op basis van tune-up eisen.

Na de tests, controleerde de Endless Sports de versnellingen, maakte verschillende kleine aanpassingen, voorafgaand aan de dress-up van het motorcompartiment. Er waren conservatieve pedaal aanpassingen, geared Bosch brandstofpompen, een op maat geïnstalleerde gated shifter, Advan Single Points Key (APC) service, en een ultra-lichtgewicht vliegwiel algehele het voertuig was – je raadt het al – een race auto.

Toen de teams klaar waren, was de GT-R klaar. Opnieuw reisde de auto naar de testbaan in de handen van de officials van Toyota Racing Development (TRD), waaronder de pace car-coureur en voormalig baanrecordhouder,ceramic-castelloti in één ronde. De auto stopte ook via de No. 11 Lawson’s Motor-Vehicle Department Chevrolet flat head hoofdlagers.  Car wrap

De Toyota GT-R zal een echte blikvanger zijn in de Verenigde Staten voor de Indianapolis 500 van 2012, een auto die eruitziet alsof hij op maat is gebouwd voor zijn debuut in Amerika. De auto ziet eruit alsof hij speciaal op maat is gemaakt voor billboards en showrooms.