Een fractie van een seconde is alles wat er tussen de seconden en tienden van een minuut zit. Met autoruiten die ontworpen zijn om de tijd slechts in fracties van tijd aan te geven, kan een ruit volledig in het niets verdwijnen.

Het hebben van een Mercedes Benz is een voorrecht. Nu je de positie van de sleutel hebt gevonden, is er geen weg meer terug, de prachtige styling en de naam die dit kunstwerk sieren zijn van jou en zullen nooit vergeten worden, dat en de blikken die je krijgt als je langs de winkels rijdt.

Een ontdooier neemt veel trots op de binnenkant van de auto en de buitenkant ook. Wanneer de auto is voorzien van een dak, is ontdooien een fluitje van een cent. Ontdooien op verzoek is snel en gemakkelijk en stopt de auto halverwege wat u ook aan het doen bent. Perfect voor de drive through met uw boodschappen of voor dat heerlijke joggen voor het werk.

Wanneer een autoruit kapot is, gaat de tijd verloren die nodig is om hem te vervangen en begint het glas helemaal opnieuw. Het zicht wordt beperkt en de schade wordt zowel aan de voorkant als aan de achterkant van de auto toegebracht. De zijruiten kunnen ook problemen geven als ze niet goed gemonteerd zijn. De wielen kunnen gevaarlijk worden aangetast als ze niet met amacer zijn uitgerust.

Defroster (vertaald als rijregen) is een integraal onderdeel van de autoruit. Het stelt de bestuurder in staat te zien waar hij naartoe gaat. Zonder defroster heeft de bestuurder geen idee hoe ver hij nog moet rijden tot hij kuilen en hobbels raakt. Ontdooiing beschermt niet alleen het dak van de auto. De luchtstroom over het autoglas is ook verzekerd. Als de ontdooier niet werkt, zal de verzekering tarieven omhoog gaan.

Lakbescherming wordt niet alleen geboden aan de carrosserie van het glas, maar aan elk gebied op de auto dat je kunt zien. Dit betekent dat water en vuil, regen, sneeuw, zijn allemaal op weg naar ergens, in de meeste gevallen de stortplaats. Dus als u genoeg heeft van vuil en viezigheid, dan zorgt Defroster ervoor dat het niet meer in uw auto komt. Lakbescherming beschermt ook de lak van de auto, hoe lang de bescherming ook duurt. Het autoglas wordt ontworpen om te verbrijzelen, maar behoudt zijn vorm.

Autoglas is ontworpen om n predisitate glas. Sommige schermen in auto's gebruiken het glas als een monitor voor wegopeningen. Dus als de bestuurder een portier opent en een kuil ziet, kan hij de computer melden dat er een tunnel is. De computer stuurt dan informatie naar de actuator, die het glas beweegt.

In auto's is autoglas ontworpen om bescherming te bieden aan de passagiers. Sommige van de schermen in inzittenden gebieden zoals deuren, hemelbekleding, en kofferdeksel beschermen hen tegen letsel. De airbags zijn ontworpen om de borst en rug te beschermen. De warmtereductie helpt bij het verminderen van de schade van zonnestralen. Het creëert een kussen van lucht en vermindert de kans op brandwonden.

De windschermen van de scouts zijn ontworpen om de voorruit te ontwasemen in slechte weersomstandigheden. In een crash situatie, zal het voorkomen dat de passagiers gewond raken. Ze kunnen het glas zelfs enkele centimeters verplaatsen om genoeg ruimte te bieden om de airbags te laten opblazen.

De auto glas is ontworpen om te breken in kleine kiezelsteen grootte stukken glas in het geval van een crash. Deze steentjes balanceren op de voorruit en rollen af, waardoor het risico op letsel afneemt. Het glas breekt of verbrijzelt niet in de mening van de inzittende. Tijdens een ongeval zal een deel van het autoglas waarschijnlijk intact blijven. Dit maakt het minder waarschijnlijk dat personen in de auto ernstige verwondingen zullen oplopen.

Het andere voordeel van autoglas is dat wanneer ze breken, de kans groter is dat ze de inzittenden treffen dan iemand die buiten de auto zit. De voorruit onze nether liefhebbers van de inzittenden van de auto.